RUANGAN IKLAN


Dapatkan Produk NISVIA Pada Harga RM35!!!


Satu-satunya alternatif kepada penghidap diebetis dan mereka yang mementingkan kesihatan.


Untuk Maklumat Lanjut KLIK DI SINI
Sebarang Pertanyaan, Sila Emel Ke:
real_4gamerz@yahoo.com

Pageviews

Kerajaan Malaysia

Perdana Menteri Malaysia bukan dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia. Seramai 2483 orang perwakilan daripada 191 bahagian UMNO melantik Presiden UMNO. Presiden UMNO secara automatiknya akan diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia. Konklusi, Perdana Menteri dipilih oleh sebahagian kecil daripada ahli UMNO. Perwakilan tidak boleh dikatakan sebagai mewakili suara rakyat secara keseluruhan walau mereka memenangi pilihan raya sekalipun. Rakyat hanya memilih mereka pada peringkat DUN atau Parlimen jika perwakilan itu memegang salah satu atau kedua-kedua kerusi tersebut. Bagaimanapun ia tidak membolehkan perwakilan mewakili rakyat dalam memilih Perdana Menteri Malaysia.

Tuesday, March 1, 2011

PRK: Gula-gula BN


Seperti biasa, apabila semakin dekat election, akan ada 'gula-gula' yang ditabur umpama memberi padi kepada ayam yang kelaparan sementara si penaburnya sedang gelak dengan sinisnya. Si isteri pula dengan muka 'hantu'nya cakap "bang, saya nak anak.. tapi dah tak boleh.."

Okey kembali kepada tajuk.

'Gula-gula' terbaru sempena pilihan raya yang akan diadakan di Kerdau dan Merlimau sekarang ialah SEKOLAH AGAMA (di Merlimau) dan JAMBATAN KUALA KRAU (di Kerdau). Kalau bagi pada budak-budak kecil memang mereka tak nak 'gula-gula' ni.

Tetapi.. Tetapi...

Kalau ditanya pada manusia yang berumur 21 tahun dan ke atas, yakni yang layak mengundi, mestilah nak benda-benda ni. Bagaimanapun, dalam keinginan mereka terhadap benda-benda ini, ada beberapa lagi faktor lain yang akan dipertimbangkan. Adakah 'gula-gula' tersebut telah dicampur dengan 'racun'? Manusia yang waras akan sedar betapa semestinya 'gula-gula' tersebut telah dicampur dengan 'racun' kerana ianya ditabur semasa si penabur inginkan 'sesuatu'.

"JIKA MAKAN, SENGSARA JAWABNYA" - Penulis

No comments:

Post a Comment

Popular Posts @ Isu Realiti Politik

Followers

Sumber Info. Sila Klik.

Free Automatic Backlink
Text Back Link Exchange
Web Link Exchange
backlink
Free Automatic Link
top backlinks referers free
trafic backlinks
Free Automatic Link
Web Link Exchange
Text Back Links Exchanges

Sila Letakkan Backlink Ini Di Blog/ Web Anda

Iklan