RUANGAN IKLAN


Dapatkan Produk NISVIA Pada Harga RM35!!!


Satu-satunya alternatif kepada penghidap diebetis dan mereka yang mementingkan kesihatan.


Untuk Maklumat Lanjut KLIK DI SINI
Sebarang Pertanyaan, Sila Emel Ke:
real_4gamerz@yahoo.com

Pageviews

Kerajaan Malaysia

Perdana Menteri Malaysia bukan dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia. Seramai 2483 orang perwakilan daripada 191 bahagian UMNO melantik Presiden UMNO. Presiden UMNO secara automatiknya akan diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia. Konklusi, Perdana Menteri dipilih oleh sebahagian kecil daripada ahli UMNO. Perwakilan tidak boleh dikatakan sebagai mewakili suara rakyat secara keseluruhan walau mereka memenangi pilihan raya sekalipun. Rakyat hanya memilih mereka pada peringkat DUN atau Parlimen jika perwakilan itu memegang salah satu atau kedua-kedua kerusi tersebut. Bagaimanapun ia tidak membolehkan perwakilan mewakili rakyat dalam memilih Perdana Menteri Malaysia.

Monday, January 31, 2011

Habis Tenang; Jengok Mesir

  

Seperti yang kita ketahui berkenaan dengan PKR Tenang, bahawa calon BN telah menang dengan selesa lagi meyakinkan. Namun, Tenang masih lagi tidak tenang kerana datangnya MUSIBAH iaitu banjir yang teruk. Itulah kehidupan. Menurut info edaran media perdana, banjir turut melanda Negeri Sembilan, Melaka dan kalu tak silap juga sedikit di Pahang selain Johor tersebut.

Bagaimanapun, isu yang ingin diperkatakan kali ini ialah tentang apa yang berlaku di Mesir. Now, situasi di Mesir semakin melarat. Semakin teruk. Semakin buruk. Darurat diisytiharkan. Semuanya ekoran daripada usaha untuk menggulingkan pemerintahan pro-Israel di bawah pimpinan Hosni Mubarak. Sebenarnya Hosni boleh dikategorikan sebagai talam dua muka. Di sebalik Mesir yang dikatakan negara Islam, namun ia adalah duri dalam daging bagi umat Islam seluruhnya. Israel juga amat bimbang dengan situasi yang berlaku di Mesir kerana Israel mempunyai kepentingan di Mesir. Mesir merupakan boneka bagi Israel untuk meluaskan pengaruh dan menyebarkan sentimen anti-Islam mereka.

Situasi terbaru yang berlaku juga telah menyebabkan Mesir lumpuh. Ramai pegawai kerajaan terpaksa melupakan tugas mereka termasuklah pegawa dan warden-warden penjara. Keadaan ini menyebabkan ramai banduan telah berjaya melarikan diri dari penjara. Termasuklah tawanan yang terdiri daripada PEJUANG-PEJUANG PALESTIN.

Diharapkan situasi ini kembali reda dan the ending ialah Hosni digulinkan dan kerajaan baru yang lebih Islamik ditegakan!!!! InsyaAllah..

No comments:

Post a Comment

Popular Posts @ Isu Realiti Politik

Followers

Sumber Info. Sila Klik.

Free Automatic Backlink
Text Back Link Exchange
Web Link Exchange
backlink
Free Automatic Link
top backlinks referers free
trafic backlinks
Free Automatic Link
Web Link Exchange
Text Back Links Exchanges

Sila Letakkan Backlink Ini Di Blog/ Web Anda

Iklan