RUANGAN IKLAN


Dapatkan Produk NISVIA Pada Harga RM35!!!


Satu-satunya alternatif kepada penghidap diebetis dan mereka yang mementingkan kesihatan.


Untuk Maklumat Lanjut KLIK DI SINI
Sebarang Pertanyaan, Sila Emel Ke:
real_4gamerz@yahoo.com

Pageviews

Kerajaan Malaysia

Perdana Menteri Malaysia bukan dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia. Seramai 2483 orang perwakilan daripada 191 bahagian UMNO melantik Presiden UMNO. Presiden UMNO secara automatiknya akan diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia. Konklusi, Perdana Menteri dipilih oleh sebahagian kecil daripada ahli UMNO. Perwakilan tidak boleh dikatakan sebagai mewakili suara rakyat secara keseluruhan walau mereka memenangi pilihan raya sekalipun. Rakyat hanya memilih mereka pada peringkat DUN atau Parlimen jika perwakilan itu memegang salah satu atau kedua-kedua kerusi tersebut. Bagaimanapun ia tidak membolehkan perwakilan mewakili rakyat dalam memilih Perdana Menteri Malaysia.

Friday, March 4, 2011

Kita Tengok Dulu

“Ia persoalan mengenai penilaian, bagaimana perasaan rakyat terhadap kerajaan, sama ada kami memiliki faktor feel good dan rakyat mempunyai keyakinan dan kedudukan pembangkang. Saya tidak menolak sebarang kemungkinan (pilihan raya awal). Ia mungkin awal atau lewat. Saya masih menilai keadaan. Sarawak adalah sebahagian daripada penilaian itu". - Najib

Beberapa minggu lalu Najib pernah menyatakan bahawa apa saja kemungkinan boleh berlaku, termasuklah mengadakan pilihan raya umum serentak dengan pilihan raya negeri Sarawak. Dalam hal ini, sebenarnya Najib sudah ada tarikh bayangan bagi mengadakan pilihan raya. Manakan tidak seorang pemimpin yang memegang tampuk pentadbiran sesebuah negara tidak mempunyai perancangan sepenting PILIHAN RAYA. Cuma, setiap butir kata yang dikeluarkan kini oleh beliau adalah hanya bagi memenuhi formaliti atau framework sebagai pemukul gendang pilihan raya. Khabarnya, pilihan raya umum mungkin akan berlaku pada tiga bulan terakhir tahun ini. 

No comments:

Post a Comment

Popular Posts @ Isu Realiti Politik

Followers

Sumber Info. Sila Klik.

Free Automatic Backlink
Text Back Link Exchange
Web Link Exchange
backlink
Free Automatic Link
top backlinks referers free
trafic backlinks
Free Automatic Link
Web Link Exchange
Text Back Links Exchanges

Sila Letakkan Backlink Ini Di Blog/ Web Anda

Iklan