RUANGAN IKLAN


Dapatkan Produk NISVIA Pada Harga RM35!!!


Satu-satunya alternatif kepada penghidap diebetis dan mereka yang mementingkan kesihatan.


Untuk Maklumat Lanjut KLIK DI SINI
Sebarang Pertanyaan, Sila Emel Ke:
real_4gamerz@yahoo.com

Pageviews

Kerajaan Malaysia

Perdana Menteri Malaysia bukan dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia. Seramai 2483 orang perwakilan daripada 191 bahagian UMNO melantik Presiden UMNO. Presiden UMNO secara automatiknya akan diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia. Konklusi, Perdana Menteri dipilih oleh sebahagian kecil daripada ahli UMNO. Perwakilan tidak boleh dikatakan sebagai mewakili suara rakyat secara keseluruhan walau mereka memenangi pilihan raya sekalipun. Rakyat hanya memilih mereka pada peringkat DUN atau Parlimen jika perwakilan itu memegang salah satu atau kedua-kedua kerusi tersebut. Bagaimanapun ia tidak membolehkan perwakilan mewakili rakyat dalam memilih Perdana Menteri Malaysia.

Thursday, April 14, 2011

Sepatutnya Ku Li PM Sekarang

Selepas temubualnya dengan TV3 disiarkan malam tadi di mana beliau menafi menuduh Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, terbabit dalam kes pembunuhan Altantuya, hari ini Raja Petra Kamaruddin mengaitkan pula nama seorang lagi pemimpin Umno dalam plot menghalang Najib menjadi perdana menteri.

NONE
Dalam tulisan terbaru di blognya hari ini, penulis kontroversi dan pengendali laman web Malaysia Today itu membuat satu lagi kejutan apabila mengaitkan nama bekas naib presiden Umno, Tengku Razaleigh Hamzah.

Semalam, Raja Petra (kiri) dilaporkan menuduh orang yang rapat 
dengan pemimpin tinggi pembangkang - termasuk Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim - sebagai pihak di sebalik tuduhan yang mengaitkan Najib dalam kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu pada Oktober 2006.

Dan dorongan untuk melempar tuduhan tersebut - yang juga mengaitkan Datin Seri Rosmah Mansor - adalah untuk menghalang Najib - timbalan perdana menteri ketika itu - daripada menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi sebagai perdana menteri.

"Matlamatnya keseluruhannya ialah untuk menghalang Najib daripada mengambil alih jawatan perdana menteri. Jika Tun Abdullah Ahmad Badawi boleh dipaksa meletakkan jawatan, dan jika Najib boleh disekat dari mengambil alih, maka Tengku Razaleigh boleh menjadi perdana menteri seterusnya."

Raja Petra mendakwa dalam blognya hari ini mengenai satu pertemuan yang menurutnya diadakan di pejabat Tengku Razaleigh untuk membincangkan plot untuk menghalang laluan Najib daripada memegang jawatan nombor satu negara itu.

"Kira-kira 30 orang menghadiri 'perjumpaan serta majlis buka puasa'. Beberapa penulis blog Umno seperti Big Dog dan beberapa orang lagi ada di sana. Orang PKR seperti Adlan Benan Omar dan Rafizi Ramli juga hadir. Tujuan perjumpaan ini ialah untuk meneroka apa yang boleh dibuat supaya Tengku Razaleigh dapat mengambil alih sebagai perdana menteri."

No comments:

Post a Comment

Popular Posts @ Isu Realiti Politik

Followers

Sumber Info. Sila Klik.

Free Automatic Backlink
Text Back Link Exchange
Web Link Exchange
backlink
Free Automatic Link
top backlinks referers free
trafic backlinks
Free Automatic Link
Web Link Exchange
Text Back Links Exchanges

Sila Letakkan Backlink Ini Di Blog/ Web Anda

Iklan