RUANGAN IKLAN


Dapatkan Produk NISVIA Pada Harga RM35!!!


Satu-satunya alternatif kepada penghidap diebetis dan mereka yang mementingkan kesihatan.


Untuk Maklumat Lanjut KLIK DI SINI
Sebarang Pertanyaan, Sila Emel Ke:
real_4gamerz@yahoo.com

Pageviews

Kerajaan Malaysia

Perdana Menteri Malaysia bukan dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia. Seramai 2483 orang perwakilan daripada 191 bahagian UMNO melantik Presiden UMNO. Presiden UMNO secara automatiknya akan diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia. Konklusi, Perdana Menteri dipilih oleh sebahagian kecil daripada ahli UMNO. Perwakilan tidak boleh dikatakan sebagai mewakili suara rakyat secara keseluruhan walau mereka memenangi pilihan raya sekalipun. Rakyat hanya memilih mereka pada peringkat DUN atau Parlimen jika perwakilan itu memegang salah satu atau kedua-kedua kerusi tersebut. Bagaimanapun ia tidak membolehkan perwakilan mewakili rakyat dalam memilih Perdana Menteri Malaysia.

Wednesday, March 16, 2011

PAS di Sabah


Badan Perhubungan PAS Negeri Sabah ingin merujuk kepada laporan akhbar Utusan Borneo bertarikh pada 16 Mac 2011 pada muka surat 2 yang bertajuk “PAS guna masjid, surau sebar politik kata Jumat”.
“Ingin ditegaskan bahawa PAS Sabah tidak pernah mempunyai ahli yang bernama Ag Hanafi Pg Tajudin dan cawangan PAS Kampung Rampayan serta ahli berjumlah 50 orang. 
“Oleh yang demikian kenyataan bahawa ahli PAS keluar parti dan cawangan dibubar adalah tidak benar sama sekali,” ujar Pesuruhjaya PAS negeri, Muhamad Abdullah dalam kenyataan kepada Harakahdaily.
Tambahnya, PAS negeri juga ingin menafikan ada menubuh Sekolah Tahfiz di Bandar Sierra Kota Kinabalu sepertimana yang didakwa.
Tegasnya lagi, PAS tidak mempunyai apa-apa kaitan langsung dengan sekolah tersebut.
Berhubung tuduhan PAS menjadikan masjid dan surau sebagai gelanggang politik, katanya PAS ingin mencabar Umno dengan memberi bukti-bukti bahawa Umno tidak terlibat langsung dan tidak langsung menjadikan masjid dan surau sebagai gelanggang politik bagi kepentingan parti itu.
Beliau menambah, PAS Sabah akan terus berjuang membela nasib dan hak-hak rakyat negeri itu tanpa mengira kaum, bangsa dan agama demi negeri Sabah yang tercinta.
“PAS menyeru kepada rakyat negeri ini agar membuat perubahan politik dan seterusnya menafikan Sabah negeri simpanan tetap Barisan Nasional,” ujarnya.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts @ Isu Realiti Politik

Followers

Sumber Info. Sila Klik.

Free Automatic Backlink
Text Back Link Exchange
Web Link Exchange
backlink
Free Automatic Link
top backlinks referers free
trafic backlinks
Free Automatic Link
Web Link Exchange
Text Back Links Exchanges

Sila Letakkan Backlink Ini Di Blog/ Web Anda

Iklan