RUANGAN IKLAN


Dapatkan Produk NISVIA Pada Harga RM35!!!


Satu-satunya alternatif kepada penghidap diebetis dan mereka yang mementingkan kesihatan.


Untuk Maklumat Lanjut KLIK DI SINI
Sebarang Pertanyaan, Sila Emel Ke:
real_4gamerz@yahoo.com

Pageviews

Kerajaan Malaysia

Perdana Menteri Malaysia bukan dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia. Seramai 2483 orang perwakilan daripada 191 bahagian UMNO melantik Presiden UMNO. Presiden UMNO secara automatiknya akan diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia. Konklusi, Perdana Menteri dipilih oleh sebahagian kecil daripada ahli UMNO. Perwakilan tidak boleh dikatakan sebagai mewakili suara rakyat secara keseluruhan walau mereka memenangi pilihan raya sekalipun. Rakyat hanya memilih mereka pada peringkat DUN atau Parlimen jika perwakilan itu memegang salah satu atau kedua-kedua kerusi tersebut. Bagaimanapun ia tidak membolehkan perwakilan mewakili rakyat dalam memilih Perdana Menteri Malaysia.

Saturday, March 12, 2011

Cap Ayam Bukan Pilihan PKRKUCHING – Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu hanya calon yang berintegriti sahaja yang dicalonkan untuk pertanding atas kerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada pilihan raya ke10 Sarawak kali ini.
Anwar ketika berucap pada majlis konvention PKR 2011 Sarawak di sini berkata PKR tidak mahu anggota PKR yang telah menjadi wakil rakyat melompat ke parti lain seperti yang berlaku di beberapa kawasan di Semenanjung.
“PKR akan pastikan semua calon yang dipilih adalah yang berintegriti dan bukannya calon yang lompat-lompat parti,” katanya ketika berucap di hadapan 200 delegasi PKR yang mengikuti konvention selama sehari itu.
Dalam pada itu Pengerusi Perhubungan PKR Sarawak Baru Bian berkata ketika ini PKR Sarawak telahpun mengenalpasti 52 calonnya yang akan bertanding pada pilihan raya negeri kali ini.
Katanya semua calon yang telah disenarai pendek itu merupakan mereka yang cukup setia kepada PKR.
“Kita juga telah mengenalpasti calon yang bakal bertanding menentang Taib Mahmud di Balingian, dia seorang wanita,” katanya.
Pada pilihan raya umum 2006 PKR hanya menang satu kerusi DUN iaitu di Padungan.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts @ Isu Realiti Politik

Followers

Sumber Info. Sila Klik.

Free Automatic Backlink
Text Back Link Exchange
Web Link Exchange
backlink
Free Automatic Link
top backlinks referers free
trafic backlinks
Free Automatic Link
Web Link Exchange
Text Back Links Exchanges

Sila Letakkan Backlink Ini Di Blog/ Web Anda

Iklan